Thursday 5 January 2017

Oreo and gingerbread brownie - piernikowe i oreo brownie



Happy 2017 again!

Today the short post I told you about last week.

The first one is perfect for teenagers or children's for ex. birthday parties, because every underage loves chocolate and oreos. The second one I find ideal for meeting over coffee. Let's see:



  1. Oreo brownie with nuts:
You have to prepare the cake for brownie from this recipe
You will also need a paper box of oreos (that big one with 16 cakes inside), a few grams of whole walnuts, whole almonds and almond flakes.

When you are at the point 3 from the basic brownie recipe, crush about 12 oreos into the cake, then pour it out into a baking form and put the rest of cookies on the top with whole almonds and walnuts (you can push them a little bit, so that they will get baked on the surface and won't fall out). 

After putting the cake out of oven, add some almond flakes, let cool down and serve!


     2.  Gingerbread brownie with walnuts and white chocolate:

Brownie again from here, plus 1 tablespoon of gingerbread spice*, 1 bar of white chocolate (about 100 grams), 75 grams of peeled walnuts. 

Crush the walnuts into small pieces, add them with the spice in point 3 and mix the cake well.
Then bake; after that cover the top with melted white chocolate and let cool. 

Yummy!

"Happy birthday" written in Polish


POLISH

Wszystkiego dobrego w 2017 ponownie!

Dzisiaj krótki post, o którym była mowa w zeszłym tygodniu.

Pierwszy rodzaj jest strzałem w dziesiątkę, jeśli chodzi np. o imprezy urodzinowe dzieci lub nastolatków - jaki młody człowiek nie lubi czekolady i oreo? Drugi pasuje mi idealnie na spotkanie przy kawie. Zatem zobaczmy:

  1. Brownie z oreo i orzechami: 
Musicie przygotowywać podstawowe brownie z tego przepisu. Potrzebne będzie również duże papierowe pudełko oreo (16 ciastek), trochę orzechów włoskich, migdałów i płatków migdałowych. 

Kiedy znajdziecie się w punkcie 3 przepisu na klasyczne brownie, pokruszcie około 12 ciasteczek oreo do masy i przelejcie do formy. Resztę ciastek połamcie i ułóżcie na górze ciasta, razem z orzechami włoskimi i migdałami (możecie je lekko "wepchnąć" w ciasto, żeby się upiekły i pozostały na swoim miejscu). 

Po wyjęciu ciasta z piekarnika dodajcie trochę płatków migdałów, poczekajcie do wystudzenia i podawajcie!


     2.  Piernikowe brownie z orzechami włoskimi i białą czekoladą:

Brownie ponownie stąd, dodatkowo 1 łyżka przyprawy piernikowej*, 1 tabliczka białej czekolady (około 100 gramów), 75 gramów łuskanych orzechów włoskich.

Rozgnieść orzechy na małe kawałki, wrzucić je razem z przyprawą do ciasta w 3 punkcie i dobrze wymieszać. Następnie piec; pokryć wierzch roztopioną czekoladą i wystudzić. 

Pycha!

*wspomniana tutaj


No comments:

Post a Comment