Oreo brownie with nuts/Oreo brownie z orzechami
Welcome!
Today a basic recipe for a classical brownie. That cake is super easy (just combining ingredients), super quick (25 minutes of baking!), super delicious (mmmm... that chocolate!) and saved me multiple times, because it's my emergency call for any occasion and people just love it! Recommended for anyone - chocolate lovers, workaholics - doesn't matter. Next week I will share with you those 2 types from the photos - gingerbread brownie and oreo brownie, both with nuts.
But don't forget that even the "naked" brownie is dreamlike and worth taking a shot (it's actually my favorite kind):
Ingredients:
250 grams of dark chocolate (I usually use 70%)
300 grams of butter
175 grams of sugar
75 grams of flour
3 eggs (you can scald them first)
half of a cup of water
Preparation:
1) Melt sugar in the boiling water in a saucepan. Add chocolate and butter (you can cut them, so that they will melt easier); stir the mixture, so that the chocolate won't stick to the walls.
2) When they are combined, take the pan off the heat and let cool down. In the mean time mix the flour with the eggs in a bigger bowl.
3) When the chocolate mixture is no longer hot, add it to bowl and combine.
Put the baking paper into your form (I like making them round) and spill the mixture.
Then bake:
temperature: 180'C
time: 25 minutes
You don't have to check it, because the point is to eat it raw, but wait until cool before cutting it.
Promise that it'll be mouth-watering!
Eat with pleasure!
PS: Don't forget about the next brownie recipes next week.
Gingerbread brownie with nuts/Piernikowe brownie z orzechami
POLISH
Zapraszam!
Dzisiaj podstawowy przepis na klasyczne brownie. To ciasto jest super proste (wystarczy wymieszać składniki), super szybkie (tylko 25 minut pieczenia!), super pyszne (mmmm... ta czekolada!) i wyciągnęło mnie z opresji wiele razy, ponieważ jest moją ostatnią deską ratunku przed każdą okazją, a ludzie je uwielbiają, kochają wręcz! W przyszłym tygodniu podzielę się przepisami na 2 typy ze zdjęć - piernikowe brownie i brownie z oreo, oba z orzechami.
Mimo to nie zapominajmy, że "gołe" brownie jest zniewalające i warte wypróbowania (jest to właściwie mój ulubiony rodzaj):
Składniki:
250 g gorzkiej czekolady (ja zwykle używam 70%)
300 g masła
175 g cukru
75 g mąki
3 jajka (można je wcześniej sparzyć)
pół szklanki wody
Przygotowanie:
1) Cukier rozpuścić w wodzie w rondelku. Dodać czekoladę i masło (można je wcześniej pociąć, dzięki czemu rozpuści się szybciej); co jakiś czas mieszać, aby czekolada nie przywarła do ścianek i dna garnuszka.
2) Gdy składniki się połączą, zdjąć garnek z kuchenki i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie zmiksować mąkę z jajkami w większej misce.
3) Kiedy mikstura czekoladowa trochę ostygnie, dodać ją do miski i wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem (ja bardzo lubię ciasto w okrągłej) i rozlać.
Następnie piec:
temperatura: 180'C
czas: 25 minut
Nie trzeba sprawdzać ciasta, ponieważ chcemy, aby było ono surowe, ale trzeba czekać do ostygnięcia przed cięciem go.
Napewno będzie nieziemskie!
Jedzcie z przyjemnością!
PS: Nie zapomnijcie o przepisach na brownie, które mają się pojawić w przyszłym tygodniu!