Hello!
Today something sweet and yummy - Ferrero Rocher cake. It has 2 layers - crunchy and fluffy chocolate. What's best - no baking is required! I was thinking about this recipe for a while and the outcome is my first proposition for you:
Ingredients:(for 20 cm diameter form)
first layer:
100 grams of rusks (no sugar)
4 tablespoons of Nutella
second layer:
120 mililiters of heavy cream (about half of a cup)
20 grams of butter
2 tablespoons of no-sugar cocoa
100 grams of milk chocolate
50 grams of dark chocolate
top:
2 tablespoons of heavy cream
about 10 Ferrero Rocher chocolates
1 handful of hazelnuts
Preparation:
1) Crash the rusks (not for a powder but really small pieces). You can either put them in a jar and shake it, hit them with something while in a pouch or use a machine. However you feel like smashing.
2) Put them in a bowl and add Nutella. Combine very carefully, because it will start to roll into a big piece and we don't want that.
3) Put it into the form regularly. First layer is done!
4) Pour the heavy cream and butter into a small pot on low heat. Cut both chocolates and add them in with the cocoa, stir until fully combined.
5) Spill it on the first layer and put the cake in the fridge (not warm!). Now whisk heavy cream with no sugar (if it's hard - add a little salt) in a bowl. Crush the hazelnuts.
6) When the cake is not so runny anymore, decorate the top with the whipped cream, Ferrero Rochers and crushed nuts. Let the cake relax in the fridge for a few hours before serving (4 might be good).
You should eat the whole cake in 4 days and keep it in the fridge all the time.
It's delicious, properly crispy and fluffy and sweet so I recommend to share it with others!
Check the instagram.
POLISH
Dzień dobry!
Dzisiaj serwuję ciasto Ferrero Rocher, które składa się z 2 warstw - chrupiącej i puszysto czekoladowej. Dodatkowo - nie wymaga pieczenia! Myślałam nad tym przepisem przez jakiś czas i jest to moja pierwsza propozycja na tego rodzaju ciasto:
Składniki:
(na formę o średnicy 20 cm)
100 gramów sucharków bez cukru
4 łyżki Nutelli
druga warstwa:
120 ml śmietany kremówki 36% (około pół kubka)
20 gramów masła
2 łyżki kakao bez cukru
100 gramów mlecznej czekolady
50 gramów gorzkiej czekolady
wierzch:
2 łyżki śmietany kremówki
około 10 czekoladek Ferrero Rocher
1 garść orzechów laskowych
Przygotowanie:
2) Włożyć je do miski i dodać Nutellę. Połączyć je uważnie, ponieważ zacznie formować się (sklejać) duża kulka, a tego nie chcemy.
3) Wyłożyć równomiernie do formy. Pierwsza warstwa już jest!
4) Wlać śmietanę i masło do małego garnuszka, grzać na małym ogniu. Pociąć czekolady i dodać je wraz z kakao do naczynia, wymieszać do połączenia się.
5) Rozprowadzić na pierwszej warstwie ciasta i włożyć do lodówki (ale nie ciepłe!). W misce ubić śmietanę bez cukru (jeśli jest kłopot - dodać trochę soli). Posiekać orzechy.
6) Gdy ciasto zacznie zastygać, udekorować górę bitą śmietaną, pokruszonymi orzechami i czekoladkami Ferrero Rocher. Dać mu odpocząć w lodówce przez kolejne kilka godzin przed podaniem (4 powinny dać radę).
Należy zjeść ciasto w ciągu 4 dni i trzymać je przez cały czas w lodówce.
Jest idealnie chrupiąco-puszyste i słodkie, więc zalecam dzielenie się z innymi!
Sprawdźcie też instagram.