I have to admit that it was my debut when it comes to chanterelles used at home and I am amazingly surprised! Risotto is rich in flavor with a light cheddar twist and disappears in no time.
It must be admitted that risotto is a dish that requires patience and time and it tastes best when served straight away. The rice in the pan should be watered with the broth in parts, then stirred and allowed to evaporate. Repeat the process until the rice is done.
If you want to use other extras, check out my previous recipes:
Let's get started!
Ingredients for 2 servings:
about 1 l of stock (meat or meatless)
100 g of risotto rice
1 tbsp of butter
100 g of chanterelle mushrooms
1 onion
cheddar to taste
salt and pepper to taste
Preparation:
1. Thoroughly wash the chanterelles, put some of them aside (preferably smaller ones), dice the rest.
2. Dice the onion. Heat a frying pan with butter over medium heat and lightly fry the onion (you can salt it to make it soft), then add the chanterelles and fry for a while.
3. Meanwhile, heat up the stock in a pot (to simmer)
4. Add the rice to the pan and add a part of the warm stock (for example half a ladle at a time). When the liquid has evaporated, add another portion until the rice is sufficiently soft (15 to 20 minutes). Add the remaining chanterelles to the pan a few minutes before the end.
5. After the last part of broth has evaporated, add pepper, salt and grated cheddar to taste.
Enjoy!
Szczerze powiem, że był to mój debiut, jeśli chodzi o wykorzystanie kurek w domu i jestem nieziemsko zaskoczona! Risotto jest bogate w smaku, podbite nieco cheddarem, idealnie się klei i znika w okamgnieniu.
Należy pamiętać, że risotto to danie, które wymaga cierpliwości i czasu, a najlepiej smakuje podane od razu po przygotowaniu. Ryż na patelni powinien być podlewany małą ilością bulionu, następnie mieszany i pozostawiony do wyparowania. Proces należy powtarzać do uzyskania takiej miękkości ryżu, która nam odpowiada.
Jeśli chcesz spróbować innych dodatków, sprawdź moje poprzednie przepisy:
Zaczynamy!
Składniki na 2 porcje:
ok. 1 l bulionu (mięsny lub bez-)
100 g ryżu do risotto
1 łyżka masła
100 g kurek
1 cebula
cheddar do smaku
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Kurki dokładnie umyć, część odłożyć (najlepiej mniejsze okazy), a pozostałe drobno pokroić.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z masłem na średnim ogniu i podsmażyć lekko cebulę (można ją posolić, dzięki czemu zmięknie szybciej), następnie dodać kurki i smażyć jeszcze przez chwilę.
3. W tym czasie podgrzać bulion w garneczku.
4. Na patelnię dodać ryż i podlać go niewielką ilością ciepłego bulionu (przykładowo pół chochli). Kiedy płyn odparuje, dodać kolejną porcję, aż ryż będzie odpowiednio miękki (15 do 20 minut). Pozostałe kurki dorzucić na patelnię kilka minut przed końcem.
5. Po odparowaniu ostatniej partii bulionu, dodać pieprzu, soli oraz startego cheddaru do smaku.
Smacznego!
No comments:
Post a Comment