Ingredients:
(for the rice base, 2-4 servings)
about 1 liter warm stock (you can use less and add hot water or use stock cube, but don't use only water, because it'll spoil the taste)
1 tablespoon butter
salt and pepper
parmesan cheese
4 slices of cheese
Preparation:
2) Add 1 tablespoon of butter, salt and pepper, grate both cheeses.
Tomato risotto:
In the meantime (while doing the rice) prepare the sauce. Add it as a point 3 to the pot and cook a little for the excess of water to give off steam. You can decorate it with fresh basil leaves and grated parmesan.
OR
Mushrooms risotto:
In the meantime (while doing the rice) fry up 1 sliced onion and 2 garlic cloves on butter and add about half of a bowl of peeled, chopped champignon mushrooms (or any other you like). Flavour with salt and pepper and add as a point 3 to the rice.
I recommend serving it in a small bowls or deep plaits.
Bon appetit!
PS: I've recently created and uploaded a new logo, hope you like it. Also this weekend will be posted a recipe other than all the previous ones. Stay tuned!
POLISH
Witam wszystkich!
Składniki:(na ryżową bazę, 2-4 podań)
1 woreczek ryżu arborio (200g) lub białego
około 1 litra ciepłego bulionu (można użyć mniej i dolać ciepłej wody lub użyć kostki rosołowej, ale nie zastępować całego wodą, bo wtedy całość straci smak)
1 łyżka masła
sól i pieprz
ser parmezan
4 plastry żółtego sera
Przygotowanie:
2) Dodać 1 łyżkę masła, sól, pieprz, zetrzeć oba sery.
Risotto pomidorowe:
W międzyczasie (podczas gotowania ryżu) przygotować sos. Dodać go jako punkt 3. do garnka i gotować przez chwilę, aby nadmiar wody odparował. Można udekorować je świeżą bazylią i startym parmezanem.
LUB
Grzybowe risotto:
W międzyczasie (podczas gotowania ryżu) podsmażyć na maśle 1 posiekaną cebulę, 2 ząbki czosnku oraz około pół miski obranych, posiekanych pieczarek (lub innych grzybów, na które macie ochotę). Doprawić solą, pieprzem i dodać jako punkt 3. do ryżu.
Sugeruję podawanie w małych miseczkach lub głębokich talerzach.
Bon appetit!
PS: Ostatnio stworzyłam i zamieściłam nowe logo, mam nadzieję, że przypadło wam do gustu. Natomiast w ten weekend ukaże się post z przepisem zupełnie innym od dotychczasowych. Nie prześpijcie!
No comments:
Post a Comment