Warmly welcome back!
This recipe is as easy as it gets and requires about 20 minutes in which only 5 for actual preparation. The genesis is quite common - I forgot to put one ingredient while making zucchini fritters from a polish cooking book.
Ingredients:
1 zucchini (about 250-300 grams)1 egg
1 small onion (about 20 grams)
40 grams of flour
25 grams of hard-type cheese (parmesan or cheddar)
salt and pepper to taste
Preparation:
1) Wash and grate the zucchini and leave for a few minute, then juice it.2) Grate the cheese to another bowl. Dice the onion.
3) Mix the zucchini with the egg using ex. spatula, then add all remaining ingredients and combine.
4) Place them by a tablespoon on baking paper:
temperature: 200'C
time: 15 minutes
Serve warm or cold, as preferred. I recommend dipping them in homemade sauce based ex. on yogurt or sour cream with dill or garlic.
Check my previous post about zucchini soup - click here!
Witam z powrotem!
Przepis na te placki jest tak prosty, jak to tylko możliwe, samo przygotowanie wymaga 20 minut, w tym jedynie 5 z naszym udziałem. Geneza jest dość popularna - otóż zapomniałam dodać hummusu do przepisu na placki z cukinii i hummusu Julity Bator (przepis z książki "Zamień chemię na jedzenie").
Składniki:
1 cukinia (około 250-300g)1 jajko
1 mała cebula (20g)
40 g mąki
25 g twardego sera (parmezan, cheddar)
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1) Umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach cukinię, odstawić na kilka minut, a następnie odcisnąć z niej sok.2) Zetrzeć ser do innej miseczki. Cebulę posiekać w drobną kostkę.
3) Cukinię wymieszać z jajkiem, dodać pozostałe składniki i połączyć.
4) Łyżką uformować placuszki na papierze do pieczenia i piec:
temperatura: 200'C
czas: 15 minut
Podawać na ciepło lub zimno wedle uznania. Polecam przygotować do nich sos np. na bazie jogurtu lub kwaśnej śmietany z koperkiem czy czosnkiem.
Sprawdź moje poprzednie wykorzystanie cukinii do zupy krem - kliknij tutaj!
No comments:
Post a Comment