Wednesday 4 December 2019

Pumpkin curry sauce - dyniowy sos curry

easy pumpkin coconut curry sauce

Welcome again!


The latest recipe for pumpkin cupcakes was a perfect fit for the autumn mood and today I am going to stick to that trend and our main guest - a pumpkin. Out-standing, rich pumpkin sauce with baby spinach and dried tomatoes will get along with grains, rice or noodles. Let's try it out!


Ingredients:

1 medium-sized onion
half of jar of sundried tomatoes + 2 tablespoons of oil 
half pack of baby spinach (about 60 g)
200 g pumpkin puree
400 ml coconut milk (1 can)
spices*
optional: sesame and sunflower seeds

*I choose half of a teaspoon of: sweet and hot paprika, turmeric, garam masala, salt and pepper and a full teaspoon of curry.


Preparation:


1) Cut the onion and the tomatoes into cubes, fry on a pan with the tomatoes oil.

2) Add the rest of the ingredients - milk, puree, spinach and spices. Combine. 

The sauce can be served solo, with any kind of grains (I usually go for pearl barley), rice or noodles. Choice is all Yours!

If you don't know how to make pumpkin puree - go have a look on the recipe for pumpkin cupcakes (click!).


przepis na dyniowy sos curry na mleku kokosowym

Witam Was bardzo jesiennie!


Ostatni przepis na babeczki idealnie wpasował się w porę roku, a i tym razem pozostaniemy w odcieniach pomarańczu i ich przedstawicielce - dyni. Przepyszny, bogaty sos dyniowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami idealnie połączyć się z kaszą, ryżem czy makaronem. Przyrządzenie? Banalnie proste!

Składniki:

1 średnia cebula
pół sloika suszonych pomidorów + 2 łyżki oleju
pół opakowania świeżego szpinaku baby (ok. 60g)
200 g puree z dyni
400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
przyprawy do smaku*
opcjonalnie: sezam ziarna, pestki słonecznika

*Ja użyłam po pół łyżeczki: papryki ostrej, słodkiej, kurkumy, garam masali, pieprzu, soli oraz całej łyżeczki curry.



Przygotowanie:


1) Cebulę i pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z suszonych pomidorów.

2) Na patelnię dodać puree, mleko, szpinak i przyprawy. Wymieszać. 

Gotowe!

Sos można podawać solo, z dowolnym rodzajem kaszy (ja skusiłam się na pęczak), makaronem (dobrze wkomponuje się w makaron ryżowy!) czy ryżem. Wybór należy do Was!

Przygotowanie puree z dyni opisane zostało w poprzednim przepisie na babeczki z dynią (klik!)

No comments:

Post a Comment