Hello!
Last week I shared a recipe for pasta with strawberries and today's gonna be sweet as well. If you still have some fruits - keep them for my homemade panna cotta in more than one version! I've been ordering this dessert often in restaurants and then I realized how unbealivably easy it is to make it at home. You will be surprised too!
With the following amount I am able to fill three about 100 ml glasses, so you may need to double it!
1. Vanilla panna cotta (basic):
Ingredients:
1 cup (250 ml) milk
3 teaspoons vanilla sugar
2 teaspoons gelatin melted in 1,5 tablespoons water
1/4 cup heavy cream
Preparation:
1) Spill milk into a saucepan, add sugar and heat up until it's melted.
2) Add the watered gelatin and mix with a whisk or a spoon.
3) Whip the cream and add to the saucepan, combine.
4) Pour your mixture for example into vine glasses, fancy jars or any form. Put in the fridge till firm (a few hours).
2. Coconut panna cotta:
To prepare this kind you will need to exchange half of the amount of milk with coconut milk and follow the above instructions.
3. Chocolate panna cotta:
Add 4 to 6 teaspoons cocoa powder without sugar to the saucepan (after 3) and mix with a whisk.
Then you can add (to any kind) your favorite fruits on top - I suggest blending 3 washed, peeled peaches. You can add powdered sugar to make it sweeter or potato starch to make it more thick.
Or you can eat your panna cotta just as it is!
Enjoy your panna cotta! I love them "naked".
Check the previous Italian dessert recipe - my mum's tiramisu!
POLISH
Witajcie!
W tamtym tygodniu swój debiut przeżył przepis na makaron z truskawkami, a dzisiaj kontynuujemy słodką passę. Jeśli macie w kuchni owoce - zatrzymajcie je do tej domowej panny cotty w więcej niż jednej wersji! W różnych lokalach często zamawiałam ten deser, a niedawno dowiedziałam się, jak łatwo można go samemu przygotować. Wy też będziecie zdziwieni!
Poniższą ilością płynu mogę wypełnić trzy ok. 100 ml pojemniki, więc możecie zechcieć podwoić podane porcje!
1. Waniliowa panna cotta (podstawowa):
Składniki:
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1,5 łyżce wody
1/4 szklanki śmietany kremówki
Przygotowanie:
1) Wlać mleko do rondelka, dodać cukier i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru.
2) Dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać trzepaczką lub łyżką.
3) Śmietanę ubić i dodać do rondelka, wymieszać.
4) Płyn rozlać do przykładowo kieliszków do wina, słoiczków lub innych pojemników. Włożyć do lodówki do czasu, aż stężeje (kilka godzin).
2. Kokosowa panna cotta:
Do przygotowania tego rodzaju należy zamienić połowę podanego mleka na mleczko kokosowe i postępować według powyższych punktów.
3. Czekoladowa panna cotta:
Potrzeba dodać 4 do 6 łyżek kakao bez cukru do rondelka (po punkcie 3) i wymieszać trzepaczką.
Następnie (do każdego rodzaju) możemy dodać nasze ulubione owoce - ja sugeruję zblendować 3 umyte, obrane brzoskwinie. Do nich można dodać cukru pudru lub nieco mąki ziemniaczanej, aby sos stał się bardziej gęsty.
Lub można się zajadać taką, jaka jest!
Smakujcie swoje panny cotty!
Na koniec odsyłam do poprzedniego włoskiego deseru - tiramisu według mojej mamy. Pycha!
No comments:
Post a Comment