it's high time for me to share a recipe for fresh, vegetarian pasta with asparagus, as we are in the middle of their season. The thing with asparagus is that you can, but you don't need to peel them, you decide then. To this dish I always use green ones, since I prefer them, but you can give a try to the white ones as well.
The sauce is based on mascarpone, just like my pasta with chicken and dried tomatoes. What is more, a crucial utensil is a vegetables peeler, because it enables you to cut them in thin strips easily. Of course you can exchange it with a knife!
Ingredients: (2 servings)
1 small onion
250 g mascarpone cheese
butter
grated parmesan cheese
salt and pepper
about 500 g pasta (tagliatelle)
*I buy a bunch of them in the market and use half of it, all depends on their sizes. I also peel mine.
Preparation:
2) Peel and cut into tiny cubes your onion, fry on butter (medium or small heat, don't let it burn) until soft. Add asparagus and fry for another 1-2 minutes.
3) Then add all the mascarpone, salt and pepper to taste and combine.
4) Boil your pasta due to the instructions (I like them al dente). Add 3 tablespoons of water from the pasta to your sauce.
5) Mix warm pasta with sauce, decorate with grated parmesan (to taste).
Enjoy!
Like my page on Facebook for a notification about every new recipe and more!
Follow my Instagram for food porn and a few restaurant meals reviews.
POLISH
Witajcie kochani,
nadszedł czas, abym podzieliła się przepisem na świeży, wiosenny makaron ze szparagami, na które sezon jest już w pełni. Ze szparagami jest tak, że można, ale nie trzeba ich obierać, decyzja należy do was. To tego dania przeważnie używam zielonych szparagów, ponieważ właśnie ten rodzaj wolę, ale możecie także dać szansę białym.
Sos do tego makaronu bazuje na serku mascarpone, tak jak makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami. Ponadto użytecznym przyrządem jest obieraczka do warzyw, dzięki której z łatwością można pociąć warzywa w cienkie paseczki. Oczywiście można ją zamienić nóż!
Składniki: (2 porcje)
1 mała cebula
250 g serka mascarpone
masło
starty parmezan
sól i pieprz
około 500 g makaronu (tagliatelle)
*Kupuję w sklepie kilkanaście związanych i używam mniej więcej połowy z nich, wszystko zależy od wielkości. Obieram je.
Przygotowanie:
2) Obrać cebulę i pokroić ją w małą kostkę, podsmażyć na maśle (średni lub mały ogień, aby go nie spalić) do miękkości. Dodać pocięte szparagi i smażyć kolejne 1-2 minuty.
3) Następnie dodać całe mascarpone, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
4) Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja lubię al dente). Do sosu dodać 3 łyżki wody z gotowania.
5) Ciepły makaron wymieszać z sosem, udekorować tartym parmezanem do smaku.
Smacznego!
Polub moją stronę na Facebooku, aby być na bieżąco z przepisami i nie tylko!
Zaobserwuj mnie na Instagramie po zdjęcia jedzenia i recenzje posiłków z restauracji.
No comments:
Post a Comment