Hello!
As you already know, I've become a huge fan of rhubarb recently and due to that I will present you a new recipe for yogurt cake with this fruit. I like to decorate it with rhubarb sorbet and powdered sugar. I also like my cake tall and do it in circular, 20 cm diameter form, but you can use a bigger one (it shortens the time of baking, but in my opinion demands more rhubarb, so as the cake won't look and taste "naked").
Ingredients:
2 eggs
3/4 cup powdered sugar
1,5 teaspoon vanilla sugar
half cup plain yogurt
1/4 cup oil
1,5 cup wheat flour
1 teaspoon baking powder
3-4 rhubarb stalks
Preparation:
1) Mix well eggs with sugars until light. Add yogurt, oil and combine.
2) Mix flour with baking powder and add in portions.
3) Spill it into a form with baking paper. Wash and peel the stalks, slice into small pieces and add on the top.
4) Bake in 180'C for 40-50 minutes. (Check its dryness)
Cool down and decorate with powdered sugar or cut warm and eat with rhubarb ice creams!
If you were curious enough, you may have noticed that a few changes appeared on my page. You can now find my Facebook and Instagram accounts easier than before. Hope you are enjoying my recipes and if so - hit "like" bottom. If the posts on my Facebook are not in English, you should click on gray bottom and choose english.
POLISH
Witam!
Jak już zapewne wiecie, niedawno stałam się fanką rabarbaru i w związku z tym przygotowałam przepis na jogurtowe ciasto z wykorzystaniem tego owocu. Lubię jeść je z sorbetem z rabarbaru i obsypane cukrem pudrem. Lubię również przyrządzać je w okrągłej formie o średnicy 20 cm, dzięki czemu jest ono wysokie, ale wy możecie użyć większej (skraca to czas pieczenia, ale według mnie wymaga większej ilości rabarbaru, aby nie było "nagie").
Składniki:
2 jajka
3/4 kubka cukru pudru
1,5 łyżeczki cukru wanilinowego
pół kubka jogurtu naturalnego
1/4 kubka oleju
1,5 kubka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 łodygi rabarbaru
Przygotowanie:
1) Jajka ubić z cukrami na jasno. Dodać jogurt, olej i wymieszać.
2) Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do masy.
3) Zawartość przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Łodygi umyć, obrać i posiekać w małe kawałki. Rozłożyć je na wierzchu ciasta.
4) Piec w 180'C przez 40-50 minut. (Sprawdzić suchość)
Wystudzić i obsypać cukrem pudrem lub pokroić na ciepło i zajadać z lodami rabarbarowymi!
Jeżeli byliście spostrzegawczy, zdążyliście zauważyć drobne zmiany na blogu. Przede wszystkim możecie teraz połączyć się z moimi kontami na Facebooku i Instagramie jeszcze łatwiej i szybciej. Mam nadzieję, że dotychczasowe przepisy przypadły wam do gustu i jeśli tak - kliknijcie w przycisk "lubię to".
No comments:
Post a Comment