Monday 20 July 2020

Vegan tortilla - wegańska tortilla

vegan tortilla

Hello there!

I actually had a problem naming this one, as vegan tortilla means nothing to me apart from the fact that it's vegan. So I'm gonna tell you now that it's full of taste, a little bit mexican-style and great both warm and cold, crispy or soft. Let's get started!

Ingredients:

150 g minced meat (vegan or not)
1 can of tomatoes or 1 jar of my tomatoes sauce (click here for the recipe)
80 g corn
80 g red beans
a few basil leaves 
a few drops of soy sauce 
1 big fresh tomato
1 small onion
1 small bell pepper
about 2 handfuls of your favorite lettuce
1 tbsp (vegan) mayo
6 tortillas 
(vegan) cheese (optional)
hot pepper, sweet pepper, salt and black pepper to taste

Preparation: 

1) Fry the meat on a pan with canned tomatoes/tomato sauce. Add corn, beans, soy sauce, washed and cut basil, spices. Fry for a few minutes to reduce water. 

2) Wash and slice the remaining vegetables - tomato, bell pepper, onion. 

3) Cover the tortilla in a layer of mayo, add approximately 2-3 slices of vegetables, some lettuce and around 2 tablespoons of the sauce from the pan, then wrap it. Eat soft or hard. 

If you're looking for similar recipes, click here to try the meatless burrito I've posted! Delicious as well. 

wegańska tortilla

Witam serdecznie!

Przynam szczerze, że miałam problem z nazwaniem dzisiejszego przepisu, bo wegańska tortilla w zasadzie nic nie mówi o jej składzie. Zapewniam, że jest bogata w smaku, nieco meksykańska, smaczna na ciepło czy zimno, miękka czy chrupiąca. Zaczynajmy!

Składniki:

150 g mięsa mielonego (wege lub nie)
1 puszka pomidorów lub 1 słoik sosu z poprzedniego przepisu (kliknij tutaj)
80 g kukurydzy
80 g fasoli czerwonej
kilka liści bazylii
kilka kropli sosu sojowego
duży pomidor malinowy
mała papryka czerwona
mała cebula
roszponka lub inna sałata - ok. 2 garści
1 łyżka (wege) majonezu
6 tortilli
ewentualnie (wegański) ser
papryka ostra, słodka, sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
1) (Wege) mięso mielone podsmażyć na patelni razem z pomidorami z puszki/sosem pomidorowym. Dodać kukurydzę, fasolę, sos sojowy, pocięte liście bazylii i przyprawy. Smażyć kilka minut, aby większość wody wyparowała.

2) Pomidora, cebulę, paprykę umyć i pokroić w plastry.

3) Wrapa wysmarować cienko majonezem, nałożyć na niego po 2 plastry pomidora, papryki, cebulę oraz sałatę, na to 2 łyżki nadzienia z patelni i zawinąć. Jeść miękką lub chrupiącą (z patelni czy piekarnika).

Jeśli szukasz podobnych przepisów - kliknij tutaj po bezmięsne burrito, które opublikowałam niedawno. Niebo w gębie!

przepis na wrapa

No comments:

Post a Comment