My waffle iron creates this heart-shaped pieces. |
Good morning!
First of all you have to know that I've already come through several recipes for waffles and this one is the one that satisfies me in 100% (and all my family as well) plus it's so EASY. The outcome is crunchy, smelly, yet delicate and fluffy enough on the inside. It took me some time to master the taste and structure of waffles, but this recipe reminds me of the true summer holidays' treats nearby the sea with whipped cream and fresh fruits. I find them perfect for a lazy breakfast and I encourage you to make them as soon as possible!
Ingredients: (for 2-4 people)
dry:
1,5 cup wheat flour
1,5 teaspoon baking powder
2 tablespoons sugar
1 vanilla pod seeds (you can exchange it with vanilla extract or vanilla sugar or just skip)
a little salt
wet:
2 eggs
0,5 cup of oil (I use canola)
1 and one one third (1/3) of a cup of milk (I use 2%)
+toppings:
nutella
2 big bananas
coconut shreds
whipped cream
Preparation:
2) Add the wet ingredients and use a mixer until combined.
3) Heat up your waffle iron and bake till crispy and golden on both sides.
4) Now decorate:
my proposition is nutella, sliced bananas, coconut shreds and freshly made whipped cream (don't use much sugar)
but you can also use fresh fruits, powdered sugar, melted chocolate or anything you like.
Enjoy and have a great day! (and a lazy morning)
Keep up with the recipes by following my blog or instagram.
|
Dzień dobry!
Po pierwsze musicie wiedzieć, że wypróbowałam do tej pory wiele przepisów na domowe gofry, a ten zadowala mnie w 100% (moją rodzinę również), dodatkowo jest ŁATWY. Jedzenie jest chrupiące, pachnące, jednak delikatne i w środku puszyste. Dopracowanie smaku i struktury gofrów zajęło mi trochę czasu, ale ten przepis perfekcyjnie odwzorowuje letnie przysmaki znad morza z bitą śmietaną i owocami. Uważam, że są świetnym rozwiązaniem na leniwy poranek i zachęcam do wypróbowania ich przy najbliższej możliwej okazji!
Składniki: (dla 2-4 osób)
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
ziarna z 1 laski wanilii (można je zamienić na ekstrakt z wanilii lub cukier wanilinowy lub pominąć)
trochę soli
mokre:
2 jajka
0,5 szklanki oleju (ja używam rzepakowego)
1 i jedna trzecia (1/3) szklanki mleka (używam 2%)
+dodatki:
nutella
2 duże banany
wiórki kokosowe
bita śmietana
Przygotowanie:
2) Dodać mokre i użyć miksera do momentu stworzenia gładkiej masy.
3) Nagrzać gofrownicę i piec z obu stron, aż gofry staną się chrupiące i złociste.
4) Udekorować:
moja propozycja to nutella, pokrojony w plastry banan, wiórki kokosowe i świeżo ubita śmietana (nie użyjcie za dużo cukru)
ale można także wykorzystać świeże owoce, cukier puder, rozpuszczoną czekoladę lub cokolwiek, na co macie ochotę.
Smacznego i miłego dnia! (oraz leniwego poranka)
Bądźcie na bieżąco z przepisami poprzez obserwację mojego bloga lub instagrama.
No comments:
Post a Comment